Ugrás a tartalomra
💥ÚJ DECKO TERMÉK💥 DECKO DURANTE JÁRÓLAPOK 💥 20% ELŐÉRTÉKESÍTÉSI KEDVEZMÉNY ÉS INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS MOST💥
💥ÚJ DECKO TERMÉK💥 DECKO DURANTE JÁRÓLAPOK 💥 20% ELŐÉRTÉKESÍTÉSI KEDVEZMÉNY ÉS INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS MOST💥

DECKO JÁRÓLAP SEGÉDLET

Tartalomjegyzék

Lerakási útmutató

Ezek az irányelvek ajánlások. Ügyfeleink felelőssége, hogy körültekintően és biztonságosan végezzék el a telepítést annak érdekében, hogy elkerüljék a telepítés során bekövetkező esetleges baleseteket. Kérjük, vegye figyelembe a telepítés utáni takarításra vonatkozó javaslatainkat is - bőséges vízzel mossa le a port a felületről, amely például enyhe eső után, üledéknyomot hagyhat. 

Első a biztonság - A DECKO járólap kezelése és gondozása - 12,5 kg-os kartondobozunk legfeljebb 11 járólapból áll, és biztonságosan lehet kezelni, szállítani. A kartondobozokat környezetbarát módon gyártják újrahasznosított papírból. Kérjük, hasznosítsa újra vagy helyezze újrahasznosító tartályba.

Ha a burkolólapok egymásra vannak rakva a telepítés alatt, csúszósak lehetnek, ezért ne járjon egymásra rakott lapokon. 

Telepítés előtt fontolja meg a szegélyezési lehetőségeit. Biztosítani kell a járólapok megfelelő vízelvezetését. Nem mindig szükséges szegélyt lerakni. Ideális esetben a széle gyep vagy kavicságy lesz, amely a felszín felső felületével van kiegyenlítve.

  

 

A telepítés megkezdéséig tárolja a DECKO járólap dobozokat száraz helyen, hogy megőrizze a termékek épségét.

Bőrrel való érintkezés: Méretre igazítás esetén ha a keletkező porral érintkezik a bőr vagy a haj, mossa le szappannal és vízzel.

Szemmel való érintkezés: Ha por kerül a szemébe, azonnal mossa ki vízzel. Bármilyen irritáció esetén forduljon orvosához.

A DECKO járólapok egyik legjobb tulajdonsága az, hogy a telepítése egyszerű és gyors!  A  termékek önklikkelő rendszerekből állnak, így semmilyen speciális eszközre nincs szükségünk.

Telepítés

 • A DECKO járólap nem igényel semmiféle ragasztót, csavart vagy egyéb rögzítőelemet
 • Önklikkelően záródnak, így a telepített terület biztonságos, csúszásmentes és fix.
 • Rugalmassága és mérete miatt nem fog mozogni vagy billegni. Kissé egyenetlen felület is lefedhető a járólapokkal.
 • Javasoljuk, hogy először telepítse az egész járólapokat, és utoljára azokat, ahol cső, oszlop vagy alak miatt vágásokra van szükség.
 • Mindig ellenőrizze, hogy a vágott darabok újra felhasználhatók-e egy másik helyre. 
 • Ügyeljen arra, hogy az első járólap tökéletesen egyenes irányban álljon, mivel a többi járólap ugyanazt a szöget fogja követni.
 • Használhat bármilyen favágó szerszámot.
 • Mindig keresse meg a legjobb sarkot a kezdéshez. A leginkább látható saroknak teljes lapokkal kell kezdődnie. Amennyiben a járólapokat vágni kell, akkor a vágott részeket fal közelében helyezzük el. A külső sarkon kezdje el a fektetést.

Ápolás és karbantartás

A DECKO kompozit járólapok tartósak, és megfelelő gondossággal sok évre szóló élményt nyújtanak.

Bár a DECKO termékek minimális gondozást igényelnek, van néhány alapvető tipp, amelyekkel sok évig jónak tűnhetnek. A felület alapvető karbantartásához általában rendszeres söprés és slaggal történő lemosás szükséges.

A további intézkedéseket javasoljuk a DECKO felületének karbantartására és megelőzésére:

 • A járólap tisztítását, amelyet különösen a BBQ zsír vagy más balesetek okoznak, forró (lobogó) vízzel a vízforralóból  tisztítsa. A legjobb, ha szappannal és egy szivaccsal vagy kefével tisztítják. Kerülje az ipari tisztítószereket. Ne használjon fehérítőt, mivel ez jelentősen befolyásolhatja a lapok színét.
 • Fontos, hogy amennyire lehetséges, rendszeresen tisztítsa meg a törmeléktől, portól mielőtt felhalmozódna a résekbe. Fújással / szívással vagy kefével alkalmas elvégezni a munkát.
 • Karbantartási tisztítást javasolunk nagynyomású mosóval, amelynek maximális teljesítménye 2500 psi, és 25 fokos permetezőcsúccsal, 35-45 fokos szögben, 6-12 hónaponként. A magas 60% os fatartalom kapcsán a napnak és időjárásnak kitéve a felületen porszerű képződményt igy eltávolíthatja. 
 • Ne engedje, hogy a rozsdásodásra hajlamos fémtárgyak hosszabb ideig legyenek a felületen.
 • A foltokat a lehető leghamarabb tisztítsa meg meleg szappanos vízzel, tömlővel és kemény kefével vagy 40-es minőségű csiszolópapírral.
 • Helyezzen egy kültéri szőnyeget vagy védőkesztyűt a BBQ-k körül, hogy elkerülje a zsírfoltokat. Az ilyen foltokat szükség esetén csiszolópapír segítségével is eltávolíthatja, forró szappanos vízzel történő alapos mosás után.

Festés, lezárás és festés

Javasoljuk, hogy ne használjon harmadik féltől származó bevonatot a DECKO termékekre. Ha azonban valamilyen okból úgy dönt, hogy külső bevonatot alkalmaz, akkor azt teljes tiszta és száraz felületen tegye meg. Vegye figyelembe, hogy ha külső bevonatot alkalmaz, a jótállás érvényét veszti.

Karcolások 

Ne feledje, hogy bármilyen éles vagy kemény tárgy, például bútorlábak vagy kövek megkarcolhatják a felületet, ezért ügyeljen arra, hogy a lehető legjobban védje a felületet. Jellemző, hogy a napnak való kitettség néhány héten belül természetesen kis karcolásokat okoz. A DECKO tábláknak az az előnye is, hogy extrudálási eljárással készülnek, ami azt jelenti, hogy az anyag a táblán keresztül azonos, összehasonlítva más kompozitokkal, amelyek felső rétege fóliával vagy bevonattal rendelkezik. A 40 fokozatú csiszolópapírral eltávolíthatja a véletlenszerű karcolásokat vagy makacs foltokat anélkül, hogy a legtöbb DECKO táblát megrongálná. Csak óvatosan csiszolja a felületet, és utána törölje át egy nedves ruhával.

Vízfoltok

Az esővíz elpárolgása után észlelhet néhány foltot a táblák felületén. A vízfestés viszonylag gyakori, különösen a telepítést követő első hónapokban, mivel a kompozitokban lévő fakomponens felszabadítja a tannint, miközben az ipari csiszolópor a felszínen marad. Heves esőzések után el kell tűnnie, vagy alapos slagozás a megfelelő módszer a tisztításukhoz.

A foltosodás általában világosabb színű, és a környezeti viszonyoktól, például a felületen elhelyezett növényektől függ, amely súlyosbíthatja a foltot. A túlzott vízfoltok elkerülése érdekében kerülje a víz csepegtetését a felületen. Ezeket általában vízzel tisztíthatják.

Ne habozzon kapcsolatba lépni a Decko csapattal, ha nem biztos a karbantartással kapcsolatos kérdésekben. Nagyon örülünk annak, hogy segíthetünk a terasza átalakításában a DECKO nagyszerű termékeivel!